Jean- Pierre Van Hees

 

Jean-Pierre Van Hees is autodidact en vat klassieke en jazz muziekstudies aan wanneer hij profesioneel musicus wordt, gevolgd door een specialisatie in oude muziek. Hij beheerst verscheidene types van doedelzak en is lid vanhet befaamde orkest " Les Arts Florissants " ( Parijs ) en " Het Orkest van de Achtiende Eeuw " ( Amsterdam ). Hij is solist bij grote orkesten zoals het Chicago Symfony Orchestra, l'Orchestre de Chambre d' Europe en het Scottish Chamber Orchestra.

Hij introduceerde de doedelzak in het muziekonderwijs, meer bepaald in Leuven in het University College of Arts, waar dit instrument voor het eerst een plaats kreeg in een hoger muziekconservatorium. Zijn werk " Doedelzak, een tijdloze klank " uitgegeven in Bretagne bij Coop Breitz, is de meest uitgebreide studie over de familie van blaasbalginstrumenten. Jean-Pierre Van Hees ontving van KU Leuven de eretitel Doctor in de Kunsten.

 

Hilke Bauweraerts

 

Hilke Bauweraerts stamt uit een familie waar muziek overal aanwezig is. Zij begint haar studies aan het muziekcollege van Turnhout. Daarna volgt zij een master in musico-therapie aan KU Leuven College of Arts. Haar klassieke opleiding was toegewijd aan piano en blokfluit maar haar voorkeur ging naar diatonische acoordeon, haar grote passie. Zij is autodidact maar volgde stages en masterclasses bij befaamde meesters zoals Didier Laloy, Anne Niepold, Martin Coudroy en Simone Botasso. Haar toneelervaring deed zij op bij de folkgroep "Sakura" die laureaat was van het Lindenboomfestival.

In 2011 deden zij een eerste CD opname " The beast inside ". Hilke is stoutmoedig en blaakt van creativiteit en bezielt elk muziekstuk met een bijzondere energie.