Ensemble Rosetta

 

Het Trio Rosetta werd opgericht in 2013 door deze studenten van de Schola Cantorum Basiliensis (Basel, Zwitserland). Hun keuze voor historisch bezielde uitvoeringen als focus voor hun studie bracht hen samen in hun zoektocht naar verloren schatten van Barok en Renaissance muziek. Trio Roseta brengt een helder en stralend barok programma met Spaanse, Italiaanse en Oostenrijkse componisten, verbonden aan het Habsburgse Hof in Oostenrijk. Dit zelden uitgevoerde repertorium brengt stemmingen in contrast aangevuld met zangklanken, fluit en hobo. De keuze om een viola da gamba toe te voegen kwam er om meer klank mogelijkheden te creëren. Zodoende werd het trio een kwartet.

 

De muziekanten

 

Anna Miklashevich

De sopraan Anna Miklashevich werd geboren in Moskou. Als gegradueerde van het Tchaikovsky Conservatorium in 2012, zette zij haar zangstudie verder aan de Schola Cantorum Basiliensis in Basel (Zwitserland) bij prof. Ulrich Messthaler en prof. Rosa Dominguez, speciaal gericht op het repertorium van de Renaissence, Barok en de Romantische periode. Als soliste en lid van verscheidene ensembles trad Anna op in Rusland, Europa en Noord Amerika. Zij nam deel aan festivals zoals het Utrecht Oude Muziek Fringe Festival in Nederland, Via Mediaeval in Duitsland, La Renaissance in Moskou, het Miniemenfestival in België, enz...Zij zong onder dirigenten als Theodor Currentzis, Rinaldo Alessandrini, Andrew Laurence-King, Bruce Dickey en anderen.

 

Rachel Heymans

Na haar opleiding bij verscheidene professoren van Belgische muziekscholen, nam zij deel aan de Editie 2006 van de Wedstrijd Axion Classics en behaalde twee Eerste Prijzen, in de categorie blokfluit en kamermuziek met het Ensemble Bradamante. Dat jaar legt zij ingangsexamen af aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel en studeert bij Laura Pok en Frédéric de Roos. Momenteel breidt zij haar kennis van het repertorium voor haar instrument verder uit bij het departement Middeleeuwen van de Schola Cantorum Basiliensis. Met het ensemble Hamelin Consort behaalde zij de tweede prijs van de Förderpreis Alte Musik Saarland en werd uitgenodigd op het MA Festival in Brugge en het Festival Oude Muziek Utrecht.

 

Esteban La Rotta

Esteban La Rotta is een van de beste luitspelers van Canada. Hij treedt op als solist en als continuo. Hij studeerde aan de Civica Scuola di Musica in Milaan bij de luitist Paul Beier en in Montreal bij Sylvain Bergeron, waar hij in 2008 zijn doctoraat haalde op barokgitaar. Sinds 2012 studeert hij aan de Schola Cantorum Basiliensis met steun van het Canada Council of Arts. Hij concentreert zich op het repertorium voor luit solo van de Middeleeuwen onder leiding van Crawford Young. Hij is vaste deelnemer van het Festival Montréal Baroque en treedt op met de Copenhagen Soloist, het Ensemble Binchois, Les Violons du Roy, Les Voix Humaines, La Nef, the SMAM, Ensemble Caprice.

 

Leonardo Bortolotto

Door zijn studie Viola da Gamba raakte Leonardo Bortolotto geïnteresseerd in oude muziek onder leiding van Guido Balestracci, Carlo Denti, Cristiano Contadin en Claudia Pasetto. Hij werkt samen met verscheidene ensembles in Italië en Europa, zoals de Academia Strumentale Italiana, de Oficina Musicum, La Cetra Barock Orchestra, La Faretra, Bruce Dickey, Markus Hünniger, Anthony Rooley, Federico Sepulveda, Reinhard Goebel, Rinaldo Alessandrini, Juan Manuel Quintana en andere. Leonardo speelde overal in Europa met de Accademia Strumentale Italiana geleid door Alberto Rasi, met wie hij verschillende opnames maakte van viool combinaties. Hij trad op in meerdere festivals van oude muziek in Italië en in de volgende landen: "Holland Festival Oude Muziek Utrecht" in Utrecht in Nederland, "Perla Barock Festival" Warschau in Polen, Oslo en Ringebu in Noorwegen, Itinéraire Baroque en Périgord Vert in Frankrijk, Moment Musicaux de Chacarel in Rasteau in Frankrijk, in Cambridge in Groot-Brittanië, Societa di Vercelli in Italië, Bogota in Colombia, Basel en Zürich in Zwitserland.