Anastasia Ugolnikova en Rosalia Ricio Pérez

 

Rosalía Recio Pérez werd geboren in Salamanca (Spanje) en begon haar muzikale studies reeds op 4-jarige leeftijd. Later behaalde ze een diploma in Muziekonderwijs en Musicologie aan de prestigieuze Universiteit van Salamanca en een diploma en master in Muziekwetenschap en Muziektherapie aan de Pauselijke Universiteit van Salamanca. 

 

Na haar opleiding aan het hoger Conservatorium van Castilla y Léon zette ze haar studies voort aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar ze momenteel een master in dwarsfluit aan het afronden is onder begeleiding van de befaamde professor Berten D’Hollander.

Ze volgde les bij diverse gerenommeerde professoren zoals Miguel Ángel Angulo, Álvaro Octavio en Antonio Arias. Tevens speelde ze mee in het Ciudad de Salamanca Orkest en in het Symfonisch Orkest en het Harmonieorkest van het Lemmensinstituut, onder leiding van Ivan Meylemans en Jan Van der Roost.

 

Doorheen haar prille carriere heeft ze samengewerkt met diverse culturele verenigingen en genootschappen in binnen- en buitenland,  organiseerde ze talloze didactische concerten en kamermuziekconcerten en doceerde ze lessen in dwarsfluit en muziektheorie.     

 

Anastasia Ugolnikova is in 1987 in Togliatti in Rusland, geboren. Van 2002 tot 2006 studeerde ze aan de academie voor muziek van Togliatti, bijzonders in de klas van blaasinstrument en fluit. Van 2006 tot 2011 studeerde ze fluit in het orkest en in kamermuziek aan het Staatsconservatorium M.I. Glinka van Nishnij Nowgorod. Haar dissertatie ging over “de moderne methoden et de expressieve mogelijkheden van de fluit”.

 

Sinds 2002 neemt ze deel aan nationale en internationale wedstrijden (Togliatti, Samara, Nishnij Nowgorod, Petrosawodsk) et ook aan concerten en festivals in Togliatti en als soliste met het Ensemble en het Orkest Künstler. In 2008 volgde ze master classes bij Miriam Arnold (kwintet « Delos ») en in 2011 bij Sebastian Mueller (Hannover, Deutschland ) en Fjume Gabriel Marie Leon (professor aan het Conservatorium van Parijs). In 2006, 2010 en 2011 nam ze deel mee aan het projekt van het”Symfonieorkest Jongeren uit het gebied van de Wolga” en van 2008 tot 2010 aan het Staatsconservatorium M.I. Glinka van Nishnij Nowgorod.