Hrayr Karapetyan

Hrayr Karapetyan werd geboren in Yerevan en verhuisde in 2012 naar België, na zijn studie viool aan het Yerevan Komitas State Conservatory bij de eminente professor Eduard Tadevosyan. Hij trad op in talrijke concerten en recitals in USA, Canada, België, Armenië, Frankrijk, Italië, Nederland, Rusland, Arabische Emiraten, Qatar, Turkije...oa in het Konzerthaus Berlin, Concertgebouw Amsterdam, Flagey en Bozar Brussel, A. Kachaturian Concert Hall Yerevan. Op 19 jaar maakte hij zijn debuut bij het Armeens - Turks Jeugdorkest en speelde A. Khachaturian's Concerto voor viool en orkest.

 

Henrik Karapetyan

Henrik Karapetyan werd geboren in Yerevan, Armenië, waar hij les volgde aan het Komitas State Conservatory, bij professor Suren en Gayane Haknazarians. Hij behaalde zijn MM en DMA graad viool aan de Wayne State University en de Michigan University.

Hij treedt op als solist, speelt recitals en kamermuziek. Hij is lid van het Michigan Opera Orchestra sinds 2003 en is dikwijls orkestmeester met regionale orkesten in Metro Detroit. Hij trad op in Europa, USA, Canada en Armenië, oa in Kennedy Center en Carnegie Hall. In 2015 werd Dr Karapetyan uitgenodigd door het World Armenian Orchestra voor het herdenkingsconcert Centennial of the Armenian Genocide. Hij speelde samen met sopraan Isabel Bayrakdarian en de pianist Serouj Kradjian en trad op voor ARAM I, de Catholicos of the Armenians of the Holy See of Cilicia. Zijn belangstelling voor ethnografische muziek leidde hem naar een lange en voortdurende studie van de karakteristieken van de Armeense muziek,haar historische betekenis en weerklank in de moderne professionele muziek. Hij deed opname van de vioolsonates van Paul Hindemith, een solo album en recent een CD met folklore muziek als violist van het Duo Mosaïc. Mr Karapetyan geeft ook les in Ann Arbor, Michigan, waar hij actueel verblijft.

 

Hasmik Manukyan

Na haar studies aan het Yerevan KomitasState Conservatory bij prof. Suren Zakarian, kwam de pianiste Hasmik Manukyan naar België en studeerde verder bij Alan Weiss. Als soliste, kamer en orkestmuziekant trad zij op in Armenië, Rusland, België, Frankrijk, Oostenrijk, Italië, Tsjechoslovakije... Zij speelde in Flagey België, Queen Elisabeth Hall London, A. Khacharurian Concert Hall Yerevan enz.. Hasmik Manukyan maakte haar orkestdebuut als 16jarige bij het Radio Philharmonic Orchestra van Armenië.