Geneviève Chapelier

 

Geneviève Chapelier begon haar studies aan de Muziekacademie " César Franck " in Visé. Zij behaalde de Prijs Uitmuntendheid voor Kamermuziek, Piano, Orgel en Viool. Naast haar studie klassieke humaniora behaalt zij aan het Koninklijk Muziekconservatorium in Luik de Eerste Prijs Notenleer, Harmonie Theorie (klas van C. Ernst) Harmonie Uitvoering (klas van G.P. Luypaerts) Orgel (klas van A. Froidebise) alsook het Hoger Diploma voor Speciale Notenleer (klas van C. Sporken) en aan het Koninklijk Muziekconservatorium van Brussel de Eerste Prijs Contrapunt (klas van J.C. Balthazar) en Fuga (klas van J. Leduc). Zij bekwaamde zich verder door deelname aan meerdere internationale wedstrijden voor Compositie en Orgel (samen met H. Schoonbroodt, C. Hommel, M. Chapuis, A. Isoir, G. Guillard, E. Lebrun).

 

Zij is titularis van het Robustelly orgel in Saint-Remacle-au-Pont (Luik) en co-titularis van het Robustelly orgel in de St Rochus Kapel in Volière (Luik). Als organiste speelde zij solo in Visé, Verviers, Schaarbeek, Luik, Malmédy, Hotton, Hasselt, Auvelais, alsook op het Festival van Nederlands Limburg, op het Festival "Orgelspel " in Blois (F), " Tijd voor het Orgel " in Lannion (F).

 

Zij beijvert zich voor de studie, bescherming en behoud van het orgel patrimonium. Daarnaast is zij ook nog componist. Haar werken worden regelmatig gespeeld zowel in België als in het buitenland, meer bepaald het stuk " Prière à Sainte Brigitte "(in Trier, Hasselt, Lottum, Heerlen. ) " Dialoog " en " Meditatie " voor viool en orgel (in Diepenbeek, Alpe d' Huez, Paris, Ballarat ( Australië ).

 

http://genevievechapelier.blogspot.be/