Duo des Naïades

Sandrine Desmet en Cécile Marichal

 

Het Duo des Naïades werd opgericht door de harpiste Cécile Marichal en de fluitiste Sandrine Desmet in 2010.Hun repertorium omvat verschillende stijlen en tijdperken van barok tot hedendaagse muziek. Op zoek naar nieuwe klanken brengen zij ook werken daarvoor ontworpen ( Debussy - Arr. Ghadimi 2de Arabesque ). Hun concerten in het Cultureel Centrum van Evere, in de Trésor de la Cathédrale de Liège, in Corroy-le-Château en de bibliotheek van Solvay werden met veel enthousiasme onthaald.

 

Sandrine Desmet is afgestudeerd met grote onderscheiding dwarsfluit aan het Conservatoire Royal de Musique de Liège. Zij trad op in België en het buitenland met verscheidene orkesten zoals het Orchestre Philharmonique de Liège olv befaamde dirigenten zoals Armin Jordan, John Nelson, Pascalo Rophé, Louis Langrée, Patrick Davin... In 2006 werd zij uitgenodigd om een recital te spelen in de BOZAR in Brussel in de serie " Dimanche au Mont des Arts ".

 

Cécile Marichal studeerde aan de Conservatoires Royaux de Bruxelles et Liège.en behaalde het hoger diploma harp bij Franchette Bartholomée. Zij behaalde een postgraduaat aan de Royal Academy of Music in London bij Skaila Kanga ( 2002-2004 ). Samen met Sandrine Desmet vormt zij het Duo des Naïades.

Zij speelt regelmatig met het Orchestre National de Belgique, het Orchestre Philharmonique de Liège en het Orchestre du Théatre Royal de la Monnaie.